Kavak Yelleri - Kavakyelleri.org

Tam Versiyon: Genital Bölge Temizliğinde Önemli Noktalar
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2
Genital bölge temizliğinde pek çok yanlış yapılıyor. Bu yanlışlar hastalıklara zemin hazırlıyor, zaman zaman doğurganlığı tehlikeye sokuyor. İşte dikkat edilmesi gereken unsurlar...

“Temizlik, kadın hastalıklarının önlenmesinde en önemli etkenlerin başında geliyor” diyen Doç. Dr. Ümit Türsen, “bilinçsiz uygulamalar enfeksiyona zemin hazırlayarak sağlık sorunu yaratabilir” uyarısında bulundu.

Doç. Dr. Ümit Türsen, kadın genital bölgesinin temizliği konusunda duyarlı olunması gerektiğini, aksi halde başta enfeksiyon ve mantar olmak üzere çeşitli rahatsızlıkların oluşabileceğini, bunun da önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

* Yoğun alkolle silme gibi bilinçsiz uygulamalar enfeksiyona zemin hazırlar.

* Temizlik maddesiyle hijyen ortamı sağlamaya çalışırken genital pH düzeyinin bozulabilir ve başta egzama olmak üzere çeşitli sorunlara yol açar.

* Genital bölge için özel üretilmiş temizlik ürünlerini kullanmak gerekir. Ancak bu maddelerin kullanımında abartıya kaçmak da başka rahatsızlıklara yol açabilir.

* Genital temizlik ürünlerin periyodik aralıklarla kullanılması doğrudur.

Doç. Dr. Türsen, genital bölge temizliğinin sağlanmaması halinde zaman zaman doğurganlığı bile etkileyen sorunların yaşanabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Bu sorun, ne yazık ki halkımız tarafından pek bilinmiyor. Oysa ki bu konuda Avrupa ülkelerinde genital bölgeye özel, havludan bezlere kadar ciddi bir yatırım yapılıyor. Kadınlarda hijyenin sağlanmamasına bağlı yaşanması muhtemel sorunları bildikleri için önem gösteriyor. Ülkemizde de yeni yeni yatırımlar yapılmaya başlandı.”

Bu arada, genital temizlik bezinin, çok kısa sürede Türkiye’de de üretilmeye başlanacağı bildirildi.
dikkat ediLmesi gereken bi konu dikkat ediLmemesi pek fazla önemsenmeyerek yapıLması sonucunda kötü sonuçLar doğurabiLir o yüzden bu konuLarda hassas oLunmaLı bencede en azından kötü sonuçLar doğurmasını istemiyorsak.bu biLgiLeri bizimLede payLaştığın için tşkrLer ..
bencede cok önemli bilgiler
ben tesekkür ederim
vay be, genital bölge diye mi geçiyo orası, ilk defa duydum Icon_smile)
Nedense ´ demiş kivay be, genital bölge diye mi geçiyo orası, ilk defa duydum Icon_smile)
Biggrin1Biggrin1
paylaşım için sağol ßu arada Icon_smile
Nedense ´ demiş kivay be, genital bölge diye mi geçiyo orası, ilk defa duydum Icon_smile)
ya herşeyi anladım da fatih beyBiggrin1 fatih abi Biggrin1 yani senin yorumuna çok güldüm Biggrin1
töbe töbe

saol bilgiler için
rapstyledusyh demiş ki
ya herşeyi anladım da fatih beyBiggrin1 fatih abi Biggrin1 yani senin yorumuna çok güldüm Biggrin1
töbe töbe

saol bilgiler için

yani bende güldüm ama doğru söylüyo nerden duycakki???
saol paylaşım için Icon_smile
Icon_smile p.için saol...............
pamuk_şeker demiş ki
rapstyledusyh demiş ki
töbe töbe

saol bilgiler için

yani bende güldüm ama doğru söylüyo nerden duycakki???

zaten duyması lazım değilki Biggrin1 burası kadınlara özel Biggrin1
birde böyle konuya bir erkek yorum yapınca töbe töbe Biggrin1Biggrin1
Sayfa: 1 2
Referans URL