Kavak Yelleri - Kavakyelleri.org

Tam Versiyon: Tarihe Yön Veren 10 Önemli Buluş
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2
[Resim: 1.jpg]
1. Abaküs: Milattan Sonra 190’da Hun İmparatorluğu’nda bulunan, o devirde Babiller’in de kullandığı abaküsler tarihin ilk hesap makinesi olarak kabul ediliyor.

[Resim: 2.jpg]
2. Arşimed’in su vidası (Milattan Önce 700): Yunanlı bilgin Arşimed burgusu olarak da bilinen ve yüzlerce yıl kullanılan su yükseltme düzeneği. O dönemlerde yaşamsal önemi olan suya ulaşılmasını

[Resim: 3.jpg]
3. Aspirin (Yıl 1899): Ateş düşürücü ve ağrı kesici Aspirin’in temellerini Hipokrat atmıştı. Alman kimyager Felix Hoffman ise mükemmel hale getirip piyasaya çıkardı.

[Resim: 4.jpg]
4. Atari (Yıl 1977): Bugünkü değeri 30 milyar dolar olan oyun endüstrisinin atası sayılıyor.

[Resim: 5.jpg]
5. Dikenli tel (Yıl 1873): Çiftçilikte devrim yaratan dikenli telleri icat eden Amerikan çiftçisi zengin oldu. Ekinlerin büyükbaş hayvanlar tarafından telef edilmesini önleyen çitler hâlâ baştacı.

[Resim: 6.jpg]
6. Barkod (Yıl 1973): Bir üniversite öğrencisi tarafından evrensel ürün kodu olarak geliştirilen barkodlar, ürün güvenliği alanında devrim yarattı.

[Resim: 7.jpg]
7. Pil (Yıl 1800): Galvani tarafından bir kurbağanın vücudu kullanılarak geliştirilen ilk elektrik devresi olan piller, sürekli yenileniyor ama önemini kaybetmiyor.

[Resim: 8.jpg]
8. Bisiklet (Yıl 1861): Ulaşım alışkanlıklarını değiştiren ve insanları özgürleştiren bisiklet, Fransız Pierre Marchaux tarafından icat edildi.

[Resim: 9.jpg]
9.Tükenmez kalem (Yıl 1938): Macar gazeteci Laszlo Jose Biro tarafından icat edilen tükenmez kalem, kısa sürede günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

[Resim: 10.jpg]
10. Yay ve ok: Avcılığın temellerini atan bu icat, ilk çağlarda insanların yaşamını sürdürmesini sağlayarak önemli işlev gördü.
bence en önemlisi pusula.
pusula olmasa neredeyiz, ne yapıyoruz bilemezdik.
bak şu şurada oturuyor. nerede? orada işte. nerede yahu?
adanada.
adana nerede?
haydeeeee
güneyde.
güney ne? Biggrin1
güney nere Biggrin1
nese ya bursayı soran varsa baan sorsun batıda oluoda kendileri Tongue1
hehe:Dbursayı banada sorabilirler mervecim hakkımı yeme yani:Pbu arada paylaşım için saol...bana göre en önemli icat müzik+ocak(etlerin çiğ yenmemesi için:Dhepimiz bi yamyam gibi ıyy düşünemiyorumBiggrin1)
saqoL mervecmm pyLaşım için tşkrLer...ama bnce aspirinLer...
müzik konusunda katılıyorumIcon_smile tarihe yön vermedi ama tarihe bir başka boyu kazandırdı, insanlığa yaptı en önemli katkısınıIcon_smile

bizim atariye bak senBiggrin1 sen neymişsin atariBiggrin1
paylaşım için sağol....
asi_kız demiş kihehe:Dbursayı banada sorabilirler mervecim hakkımı yeme yani:Pbu arada paylaşım için saol...bana göre en önemli icat müzik+ocak(etlerin çiğ yenmemesi için:Dhepimiz bi yamyam gibi ıyy düşünemiyorumBiggrin1)

hayır baana sorun ben senden daha büyüğüm zeynep unutma hıh tmm ya kdr e sorun o daah ii bilir Tongue1
Ben boşounaatari oynamıyomuşum bi bildigim var ki oynuyodum saol merve
Paylasim icin sagol merve
Sayfa: 1 2
Referans URL