Kavak Yelleri - Kavakyelleri.org

Tam Versiyon: Juno
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Tür : Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Jason Reitman
Senaryo : Diablo Cody
Görüntü Yönetmeni : Eric Steelberg
Müzik : Matt Messina
Yapım : 2007, ABD , 92 dk.

Oyuncular

Ellen Page (Juno MacGuff) , Michael Cera (Paulie Bleeker) , Jennifer Garner (Vanessa Loring) , Jason Bateman (Mark Loring) , Allison Janney (Bren MacGuff) , J.K. Simmons (Mac MacGuff) , Emily Perkins (Punk Resepsiyonist)
Lise öğrencisi olan Juno, sıkıntı ve meraktan, okuldan arkadaşı Bleeker ile birlikte olmaya karar verir. Ancak hiç olmayacak bir zamanda umulmadık bir şekilde hamile kalır. En yakın arkadaşı Leah ile bu konuya bir çözüm bulmaya karar verirler. Bebeğini dokuz ay boyunca karnında taşıyacak ve onu varlıklı bir aileye verecektir. Juno bu olaylar esnasında oldukça olgunlaştığını hissetmeye başlar.

Roma Film Festivali'nde En İyi Film Ödülünü kazanan film, Independent Spirit Awards 2008 isimli ödüllerde en iyi kadın oyuncu, En İyi Film, En İyi İlk Senaryo, En İyi Yönetmen dallarında ödüle aday gösterildi.

Film 65. Altın Küre Ödülleri'ne de 3 dalda aday oldu.
En iyi senaryo dalında mı ne bir de oscar aldı, ellen page de en iyi kadın oyuncu dalında oscara aday oldu ancak marillion cotillard'a kaptırdı ödülü. ellen page aynı zamanda oscar'a aday gösterilen en genç 4. kadın oyuncu, kendisi 1987 doğumlu. sanırım film en iyi yönetmen ve en iyi film dallarında da adaydı ama tam hatırlayamadım.
neyse bu bilgiyi geçtikten sonra, filme geleyim.
bugün izledim.
pek öyle dramlık bir şey yok filmde, absürd komedi de yok. bağımsız bir hikaye işteIcon_smile
normalde kaos yaratacak bir gelişme olan genç yaşta hamileliği farklı bir bakış açısından ele almasıyla, oyunculukları, diyaloglarıyla ve ilk bakışta abartılı gelen ama üstünde düşününce herkesin içinden bir parça bulabileceği karakterleriyle, hoş bir film ben çok beğendim. öte yandan öyle gösterişli filmleri sevenlere göre bir film değil bu pek. daha birkaç saat önce mesela bir arkadaşıma önerdim filmi, meğerse o filmi açmış ilk 20 dakikasını izlemiş dayanamayıp kapatmış. neymiş efendim, kızın konuşmaları çok abartılı değil miymiş, 16 yaşında kız profesör gibi konuşuyormuş. ben de dedim o kız iğneleyici bir konuşma tarzına sahip bütün filmi izlememişsin ondan abartılı gelmiş dedim ama dinletemedimBiggrin1 filme siz de böyle bir bakış açısıyla yaklaşmayacaksanız izleyin derim, hoşuma gitti. hele ki son sahnesine bayıldımIcon_smile
yalnız, filmin soundtrackleri biraz zayıf geldi bana. zayıf demeyeyim de, fazla amatör diyeyim.
he, bir de, film +13Biggrin1
bu akşam izledim ben de çok beğendim.kızın konuşması ve yürüyüş gayet hoşuma gitti benim.=D
brenda'nın ultrasoncuyu aşağıladığı sahenye de bayıldım.öyle üvey anneye can kurban.=D
esas oğlanın vücut dili "spor salonundan geliyorum" diyenlerdense michael cera olması çok hoşuma gitti.
müzikler kötü değildi de, böyle bi filmde daha etki bırakan bi şeyler olabilirdi.bi garden state falan gibi olabilirdi mesela.
bencede çok hoş bi film müzikleri özellikle çok güzel
16 yaşındaki kızı (Juno) canlandıran Ellen Page gerçekte 21 yaşında çok daha küçük duruyor bence ama..=)
Bence güzel bi film gitmedim ama Jennifer Garner Oynuyomuş o bile yeterBiggrin1 bilgi için saol..
Jennifer Garner kocaman gülümsemesiyle yine çok sempatikti bu filmdeIcon_smile
jennifer garner'ı çok severim ama bu filmde oynadığı karakteri sevmedim açıkçası.durmadan bi şeyleri, insanları değiştirmeye çalışan, memnun olmayan sürekli panik halinde olması gıcık etti beni.
evet o hallerine ben de sinir oldum ama bebekle sahnelerini düşününce onlar geri planda kalıyorIcon_smile
tabii canım."nasıl görünüyorum diye" endişeli endişeli sorarken gıcık olmak falan mümkün değildi.=)
Ben Jennifer Garner'ı çok severim bu rolünü ben pek begenmedim.Oynadıgı rolle uyuşmuyo onu daha eglenceli yerlerde görmek isterim.Keşke 30 olsamdaki bi performans bekliyorumTongue1
Referans URL