Kavak Yelleri - Kavakyelleri.org

Tam Versiyon: Arkadaşlar Yiğit Abi yazılan mesajlara cevap yazmış.(alıntıdır)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2 3
Sizleri defalarca bu forumda benim ismimi kullanmamınız ve benim şahsım üzerinden asılsız iddialar yayınlamamanız ve yine şahsım üzerinden bilmediğiniz konularda fikir yürütmememeniz konusunda nezaket ve güzellikle uyarmıştım. Bu sitede yazan kişilerin tamamını suçlamıyorum ancak 5-10 kişinin (onlar kendilerini bilirler) saygısız ve hakarete varan ölçüdeki mesajlarından dolayı bu foruma bir daha yazmayacağımı da söylemiştim. Ancak bu son yazdığınız yazı bardağı taşıran son damla olduğu için bir cevap yazmak durumundayım.

Şu çok iyi bilinmelidir ki Yiğit Güralp Kavak Yelleri dizisinin senaristliği teklifini DAWSON CREEK'e benzememesi şartıyla kabul etmiştir. Çünkü Yiğit Güralp kariyeri boyunca yasal izinleri alınmamış hiçbir adaptasyon projenin içinde yer almayacaktır.

Yazdığı 3 ila 36 bölümler arasında da bunun savaşını "çoğu zaman tek başına" vermiştir. Bu savaş içerisinde Efe ve Aslı'nın asla sevgili olmaması gerektiği, bunun hem bizim toplulumuzda hoş karşılanmayacağı, karşılansa bile bugüne kadar birbirine bu gözle bakmayan insanların bundan sonra birbirlerine bu gözle bakmaya başlamalarının akıl dışı olduğunu savunmuştum.

Ancak gerek yapımcımızın, gerek kanalımızın, gerekse öykü yazarı arkadaşlarımın bu konuda yoğun bir ısrarı vardı. Ve dizinin bu yöne doğru gitmesi ile ilgili tam bir yıldır her bölüm toplantısında bu konuyu uzun uzun konuştuk. Sonuç değişmedi. Ben karşı çıktım, onlar bir çaresini aramaya devam etti, buldukları çareler hiçbirimizi ikna etmedi ve yola devam ettik.

Dolayısıyla resmi sitede bu mesajı atan FIDDLER isimli şahsı tanmıyorum. Ve bu mesajı halen görüştüğümüz ve iyi ilişkiler içinde olduğumuz sevgili dostum ve yapımcımız Timur Savcı'nin bilgisi dahilinde yazdığını da sanmıyorum. Keza Kavak Yelleri ekibinde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımın da bu yazdıklarımın her kelimesine katılacaklarını adım gibi biliyorum. Bu durumda FIDDLER'a sormak lazım bizim toplantılarımızdan herhangi birine girmiş mi ve bu söylediklerini nerden biliyormuş. Bu sözleri nasıl söyleyebilmiş. Ya da ona bunları yazmasını kim söylemiş.

Kendisine şahsımla bir daha yanlış beyanlarda bulunmamasını tavsiye ederim. Çünkü bu tarz cümleler kolay kurulabilmekle birlikte sonuçları çok ağır noktalara varabileceği için yazarken 10 kere düşünmek gerekir. Bir eserin yaratıcıları ile ilgili cümle kurmak çocuk oyuncağı değildir.

Özetle bir kısmı benim iznim olmaksızın değiştirilmiş 36. bölüm de dahil olmak üzere 36. bölümden sonra izlediğiniz bölümler benim imzamı yahut fikrimi taşımamaktadır. Mine'nin babasını bulması, Gönül'ün özel okulda çalışması gibi bazı ya da birçok şey benim fikrim olmakla birlikte zaten bunlarda benim anlattığım ve aktardığım gibi işlenmemiştir. Benim bildiğim ve şayet yazsaydım bu sezonun sonuna kadar devam edecek öykümüzün içinde 41. bölümde Mine ve Deniz ilişkisinin başlaması ve Aslı Efe aşkının tohumlarının atılması gibi bir durum söz konusu değildir. Benim diziyi bıraktığım günlerde bunlar hala kesin karara bağlanmamış tartışmaya açık konular olarak kalmıştır. Dolayısıyla bu dizi için bundan sonra yazılacak hiçbir şey şahsımı bağlamamakla birlikte tamamen bu dizinin yaratıcısı, yayınlayıcısı ve yaratıcılarının sorumluluğundadır.

Diziye ise yeniden geri dönüşüm söz konusu olmadığı gibi dizi ekibiyle bu anlamda hiçbir husumetim ve kötü ilişkim yoktur. Onlar da şu an inandıkları bir yolda ilerlemeye çalışan ve bu anlamda hakaret içermeyecek tüm eleştirilere açık olan ve bunları dikkate alan saygın bir ekiptir. Kimse kimseye bir diziyi silah zoruyla izletemez. Beğenen izlemeye devam eder ve beğenmeyen tepkisini saygın bir şekilde dile getirdikten sonra ilişkisini keser.

Bu konuyu son kez burada yazarak beni Kavak Yelleri ile ilgili hiçbir tartışmanın malzemesi yapmamanızı tekrar sağduyunuza güvenerek rica ediyorum.

Şu an Türkiye Cumhuriyeti en kötü günlerini yaşıyorken siz gençlerin bu hararetli tartışmalarını kendi ve ileride doğacak çocuklarının geleceği için ülkeyle ilgili diğer alanlarda da sürdürebilmesi dileklerimle. Unutmayın ki Atatürk bu ülkeyi Deniz, Efe, Aslı ve Mine değil sizlere emanet etti. Onlar hayal perdesi siz ise gerçeksiniz.

Hayalinizde güzel bir Türkiye kurmanızı ve onun güzel yürekli savunucuları olabilmeniz dileklerimle.

Hepinizi çok sevdiğimi ve benim için ayrı ayı değerli olduğunuzu lütfen unutmayın.

Sevgilerimle

Yiğit Güralp

arkadaşlar resmi sitesinden sizinle paylaşmak için ekledim...
bravo sana yiğit abi.evet biz gerçeğiz.aslı deniz mine ve efe hayal..zaten sen gittin senaryo avrupalaştı..seninle güzelmiş kavak yelleri..bu dizinin temelindeki dostlukların da senin eserin olduğu apaçık ortada..bize harika 36 bölüm izlettirdiğin için teşekkürler!!
harikasın yiğit abi yaa biz gerçeğiz onlar hayal...dizimizi 36. bölüme kdr o da dahil çok güzel yazdın.çok teşkkr ediyoruz bu bölümler içinn...
paylaşım için çooooooook teşekkürler.........................
bu arada patik53 yiğit abiye tşk etmekten sana edemedm.saol paylaşımın için!!Icon_smile
çoook tşkler yiğit abi 36.bölümü izlettirdin yaa o yeter çok saol hatta biz gercekçiğiz ama kavak yeller yani aslı deniz efe mine hayal ama biiizz gerçekçiğizz çok saol yazdığınız içinn
irem_xxx demiş kibravo sana yiğit abi.evet biz gerçeğiz.aslı deniz mine ve efe hayal..zaten sen gittin senaryo avrupalaştı..seninle güzelmiş kavak yelleri..bu dizinin temelindeki dostlukların da senin eserin olduğu apaçık ortada..bize harika 36 bölüm izlettirdiğin için teşekkürler!!

bencede zaten yiğit abinin yazmadığı hiç bi ilişkisi bulunmadığı apaçık ortada..bu arada patik53 sana da çok teşekkür ediorum.....
bence de onlar (efe aslı)arki olarak kalmalıydı onların arkadaşlığı gerçekte olmayan(bana göre)bi arkadaşlıktı sevgili olmaları çok saçma yiğit abi haklı bize muhteşem bi 36 bölüm izlettiğin için teşekkürler nolur geri dönn... sonuna kadar DENİZ ASLI
yiğit abi çok güzel yazmış valla. doğru söylüyo onlar hayal ürünü biz ise gerçeğiz! zaten 36 bölüm yiğit güralpin yazdıklarını izlemiştik 36. bölümden sonra farklılaştı dizi neden ona suç buluyolar anlayamadım.
paylaşım için sağol
BİLİYORUM bu yazıyı hatta patik arkında resmi siteden aldıgını sitede cokgüzel cvp yazdım yiğit abiye ama bizonu genede geriistiyoruz
Sayfa: 1 2 3
Referans URL