Kavak Yelleri - Kavakyelleri.org

Tam Versiyon: Punk.. (:
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Yazı alıntıdır. Punk ile alakam yok ama gördüğüm kadarıyla bir çok kişi ilgileniyor. belki birşeyleri daha iyi anlarsınız diye buraya da yapıştırıyorum...

"tikky" söylemi "marka bağımlısı" olarak kaliteyi aramayan, sadece kendi çevre dünyasındaki söylemleri "baz" alan, velhasıl kelam "at gözlüğüne sahip" gençliğin kısa tanımıdır.

benim zamanımda yok marka takıntısı falan yoktu kardeşim. biz punk takılırken üstümüze ne bulursak giyerdik, "rahat giyinirdik" ve bu rahatlık yüzünden toplumda oluşmuş genel giyim tarzına uymadığımız için "serseri" velhasıl kelam "punk" olarak anılırdık. saçlar taranmazdı ama temizdi her daim. maksat rahatlıktı çünkü.

sonra bizim tarzımızda insanlara özenipte "tikky" likten vazgeçemeyen "leman kültür" sayesinde mantar gibi biten bir alternatif "punk" gençliği çıktı ortaya. "tommy-hilfiger" giyipte ayağında "converse" olan. "amerikan tarzı tikky-punk" gençliğiydi bunlar.

rahatlığı değilde "modayı ve markayı" takip eden bu zirzoplar yüzünden birde "punk giyim" endüstrisi kuruldu üstüne.

sokaklarda satanist diye bizi kovalayarak, kulağımızda küpe var diye bizlere saldırarak bu tarza alışan "toplum" içerisinde bizim açtığımız yoldan "cup" diye yerlerini alıverdiler.

punk yaşam tarzını "popüler" kültüre yedirdiler. hemde "amerikan popüler kültürü"ne.

şimdilerde bizden çok fazla kalan yok. ama sokaklarda arkamızdan gelen jenerasyonun takipçilerini görüyorum hala.. altında converse, üstünde tommy, mc donalds ta yemek yiyorlar.
"long live the u.s.a. huh?"

...
saol cnm güzel bi yazı..X1
Referans URL