06-26-2007, 03:26 PM
Evet bu bildiğiniz bir aşk hikayesi değil. Arabeskin kralları Ferdi Tayfur ve Orhan Gencebay'ın şarkılarının isimlerinden esinlenerek Dgnified tarafından yazılmış bir senaryo.Şarkı isimlerine mısralar eklenerek anlatım güçlendirilmiştir. Fazla söze gerek yok sanırım. Buyrun...
Mavi renkler: Ferdi Tayfur'un şarkı isimleri
Eflatun renkler: Orhan Gencebay'ın şarkı isimleri
Pembe renkler: Her ikisi sanatçının da aynı isimli şarkısı
__________________________________________________ ___________
Çiçekler açsın böcekler ötsün
Kırlarda sevgililer el ele olsun
Mevsim bahar olunca
Aşk gönüle dolunca
Sevenler kavuşunca
Yaşamak ne güzel...
Böylesine güzel bir ilkbahar sabahı uyandım... Penceremi açtım, nisan yağmurlarıyla ıslanan toprakların kokusuyla ciğerlerimi doldurdum... Dışarı çıktım, sabahki moralle tüm gün orada burada dolaştım...
Ufukta kızıl güneş parça parça bulutların ardından bizlerle vedalaşıyor, kendisine mahsun mahsun bakan ayçiçeklerine son bir öpücük yolluyordu...
Gündüzün son demlerinde durup dururken benim de sonumu hazırlayan kişi peyda oldu ilerlerde... Akşam güneşinde bir görüşte aşık oldum ona...
Öyle mahsun yüzü vardı
Öyle güzel gözleri vardı
Öyle melek huyu vardı
Öyle şirin sözleri vardı... (Yâdeller)
Sevda yelleri esiyordu başımda... Aklım takıldı gülümseyen bakışlarına... Öyle şirinsin ki... Bunca yıl habersizdim senin varlığından! Aşık oldum ben sana...
Ama kolay değildi tüm bunları dile getirmek... Çok uğraştım ama bir türlü diyemedim ki...
Gözlerinin karası
Oldu yürek yarası
Bu gönül macerası
Yaktı beni...
Resminle ağladım her gece sabahlara kadar... Bir bilsen sana olan aşkımı...Bu gizli sevda yüreğimi dağlıyordu günden güne... İlk göz ağrım... Helalimsin... Hâl bırakmadın bende... Hem çare hem dertsin...
Sanki sevecekmiş gibisin güzel gözlüm. Bilmece gibi davranışların. Bakışlarından beni sevdiğini seziyorum. İçimdeki umut ışığı alevleniyor...
Medet bekliyorum vurduğu yerde
Oralı olmuyor siyah gözlerin
Gönlümü dağlıyor gördüğü yerde
Kanıma susamış silah gözlerin (İlah gözlerin)
...
Günler geçti, benim sevgim çığ oldu büyüdü... Ve sonunda dile getirdim bütün sevgimi... "Al senin olsun bu yüreğim...Çok iyi düşün öyle cevap ver" dedim...
Bir parça ümidi çok görme bana
Ümitsiz bir aşkın anlamı olmaz
Severek açıver kalbini bana
Sevmeyen bir kalbin anlamı olmaz
En gerçek bir aşkla uzat kolunu
Tanrı bile sever aşık kulunu
Boş yere bekletme sakın yolunu
Yolcusuz yolların anlamı olmaz
Sustu,sustu... "Al hançeri vur bağrıma ama susma lütfen, cevap ver" dedim... Düşündü, derin bir nefes aldı... "Bunu tekrar duymak istemiyorum! Bir daha asla karşıma çıkma!" dedi ve çekip gitti...
Tutuldu ellerim... Dur dinle sevgilim bile diyemedim... Bir avuç göz yaşı boşandı göz pınarlarımdan...
Gel de kahrolma! Haram oldu dünya bana... Şu başıma gelene bak! Yıkılasın be dünya!
"Ben ne yaptım sana! Aşk değil beni kahreden ayrılık nikahını kıyıp gitmen... Gitme ne olursun! Gideceksen vur da öyle git! Sen gidince kimi sarsın ellerim! Ben sadece sana aidim... Ne olur hor görme garibi!"
Yaşlı gözlerle bırakma beni
Günah mıdır seni pek çok sevmek? (Yaşlı Gözlerle)
Dün neler söylerdin bak bugün caydın
Böyle mi yapardın sevmiş olsaydın
Sana ben tapardım benim olsaydın
Seni nerden gördüm görmez olsaydım (Yüreğimde yara var)
Ama dinlemedi beni ciğerparem... Arkasına bakmadan gitti de gitti... Dil yarası en acı yara imiş... Acı göz yaşlarım o günden sonra hiç dinmedi... Gurbette gibiydim... Onsuz bu hayatın anlamı olmazdı... "Batan güneş beni de al" diye haykırıyordum.... Avareyim artık bu şehrin gecelerinde... Derbeder oldum... Yuvasız kuşlar gibi, rüzgarın önündeki bir yaprak gibi savruldum... Döndüm durdum aynı caddelerde... Dokunmayın bana!
Ufka uzanan yolu sana gelen yol sanıp
Kendime güldüğümü nerden bileceksin
Dün buzdan bir dağ iken hayaline aldanıp
Birden çözüldüğümü nerden bileceksin!
Vazgeç gönlüm bu aşktan diyordu aklım.. Ama kifayetsiz kalıyordu bu düşünceler ona olan sevgimin yanında... Bir sabahçı kahvesinde sabaha karşı gözlerimi açtım.. Bu benim son sabahım olmalıydı..."Yeter artık batsın bu dünya!" diye haykırdım!
Yılların arkasında biçare kaldığımı
Felekten neş'e diye dertleri çaldığımı
Şu koskoca alemden yalnızlık aldığımı
Nihayet öldüğümü nerden bileceksin!
Ömrümce hep bekledim
Sanırım yetti kader
Güldür beni ne olur
Göz yaşım bitti kader
Saçıma düştü aklar
Gönlümde yalnızlıklar
Güldür beni ne olur
Canıma yetti kadeR
"Durdurun dünyayı! Yaşamak istemiyorum! Batsın bu dünya!" diye isyan ettim , sarhoşun biriydim artık... Huzurum kalmadı... İnsan sevince neler de yapıyor Ya Rabbim! Tövbe ettim Sana! Tövbekar oldum!... Ben topraktan bir canım... Hatasız kul olmaz... Affet beni!
Tanrım nasıl sevdim! Bu aşkın ızdırap çemberinden kurtulmak için bir teselli ver Ya Rabbim! Muhtaç etme beni sevgiden anlamayan insanlara! Yalnız sana sığınıyorum Kadir Mevlam... Unutmak istiyorum...
Allah bizimledir Allah bizle
Allah tek ümittir ümitsize
Mutlaka çare var çaresize (Allah bizimledir)
...
Üzerinden tam bir yıl geçti acılarla kucaklaşmamın... Geçen yıl bu zamanlar seninle birlikte aynı havayı soluyorduk... Şimdi ise sen nerdesin ben nerdeyim...
...
Gelin mi oluyorsun ey sevdiğim? Sen de benim gibi sevebilseydin ...
Bildiğim gerçekler yalana döndü
Tüm ümitlerimi aldı götürdü
O benim hayatım benim ömrümdü... (Allah'ım Sen bilirsin)
Sen mutlusun ben perişan
Yıkılmazdım sevmiş olsan
Unuturdum belki seni
Senin gibi kalpsiz olsam (Sen mutlusun)
...
Şimdi acaba nerde diye de düşünmüyor değilim... Yorgun bedenimle sevdalı gözlerimle seni arıyorum Ayşen... Sendin beni hayata bağlayan... Senin gibisini bulamadım ki...
Neredesin ey sevgilim! Gücün yeterse dön bana! Asla ama asla seni unutmadım... Hâlâ bir ümit şarkısı mırıldanıyor yüreğim...
...
Unutma ki güzelim yıldızlar da kayar durmaz yerinde... Kalmaz bu dünya sana da bana da... Sakın düşme benim gibi, çok acı çekersin...Yolun açık olsun, dertler benim, çile benim mutluluk senin olsun! Güle güle sevdiğim!
Sallanır eller mendiller
Gidenlere kalanlara
Sabır ver Allah'ım sabır
Benim gibi kalanlara
Benim gibi yananlara
Yarınımdan ümitsiz yaşıyorum özlemle
Bazen umutlanırım içimdeki gizlerle
Duygularım dile geldi bana isyan ediyor
Sabır ver Allah'ım sabır sabra mec'al yetmiyor... (Eller Mendiller)
...
Ne kadar acı çeksem de hâlâ dünya dönüyor... Değişmem gerek... Alıştım artık bu hayata, sigarayı bıraktım... Kurtuldum sana olan tutkumdan... Senden geriye sadece hatıraların kaldı... Hatıran yeter be güzelim! Sanma sana dönerim!
Bırak bu sevgimiz tertemiz kalsın
Sen benim gönlümde kanayan yarasın
Bir gün gelir belki beni ararsın
Gelip de yüzüme nasıl bakarsın??
Bir avuç göz yaşı bir tek zararım
Döktüğüm yaşlara hâlâ yanarım
Şimdi eskisinden çok bahtiyarım
Aşkınla yıkıldım öldüm mü sandın? (Bir Avuç Göz yaşı)
...
Karşılaştığım insanlarla yeni bir ilişkiye başlamak niye? Hepsi hayırsız, hepsi sana benziyor, yeniden aynı acıları çekmeyi kim ister?Haklı değil miyim?
Elveda mutluluklar elveda tüm umutlar
Elveda ey gençliğim elveda geleceğim...
Dönebilsem en başa,dönebilsem geriye... Ah bir çocuk olsaydım... Yapmazdım aynı hataları... Düşmezdim aynı tuzaklara... Çekmezdim hasret sancılarını...
Aydınlık dünyamı karanlık edenin
Bir tek kelime etmeden gidenin
Böyle bir aşkın böyle bir sevginin
Canına okuyacağım...
Mavi renkler: Ferdi Tayfur'un şarkı isimleri
Eflatun renkler: Orhan Gencebay'ın şarkı isimleri
Pembe renkler: Her ikisi sanatçının da aynı isimli şarkısı
__________________________________________________ ___________
Çiçekler açsın böcekler ötsün
Kırlarda sevgililer el ele olsun
Mevsim bahar olunca
Aşk gönüle dolunca
Sevenler kavuşunca
Yaşamak ne güzel...
Böylesine güzel bir ilkbahar sabahı uyandım... Penceremi açtım, nisan yağmurlarıyla ıslanan toprakların kokusuyla ciğerlerimi doldurdum... Dışarı çıktım, sabahki moralle tüm gün orada burada dolaştım...
Ufukta kızıl güneş parça parça bulutların ardından bizlerle vedalaşıyor, kendisine mahsun mahsun bakan ayçiçeklerine son bir öpücük yolluyordu...
Gündüzün son demlerinde durup dururken benim de sonumu hazırlayan kişi peyda oldu ilerlerde... Akşam güneşinde bir görüşte aşık oldum ona...
Öyle mahsun yüzü vardı
Öyle güzel gözleri vardı
Öyle melek huyu vardı
Öyle şirin sözleri vardı... (Yâdeller)
Sevda yelleri esiyordu başımda... Aklım takıldı gülümseyen bakışlarına... Öyle şirinsin ki... Bunca yıl habersizdim senin varlığından! Aşık oldum ben sana...
Ama kolay değildi tüm bunları dile getirmek... Çok uğraştım ama bir türlü diyemedim ki...
Gözlerinin karası
Oldu yürek yarası
Bu gönül macerası
Yaktı beni...
Resminle ağladım her gece sabahlara kadar... Bir bilsen sana olan aşkımı...Bu gizli sevda yüreğimi dağlıyordu günden güne... İlk göz ağrım... Helalimsin... Hâl bırakmadın bende... Hem çare hem dertsin...
Sanki sevecekmiş gibisin güzel gözlüm. Bilmece gibi davranışların. Bakışlarından beni sevdiğini seziyorum. İçimdeki umut ışığı alevleniyor...
Medet bekliyorum vurduğu yerde
Oralı olmuyor siyah gözlerin
Gönlümü dağlıyor gördüğü yerde
Kanıma susamış silah gözlerin (İlah gözlerin)
...
Günler geçti, benim sevgim çığ oldu büyüdü... Ve sonunda dile getirdim bütün sevgimi... "Al senin olsun bu yüreğim...Çok iyi düşün öyle cevap ver" dedim...
Bir parça ümidi çok görme bana
Ümitsiz bir aşkın anlamı olmaz
Severek açıver kalbini bana
Sevmeyen bir kalbin anlamı olmaz
En gerçek bir aşkla uzat kolunu
Tanrı bile sever aşık kulunu
Boş yere bekletme sakın yolunu
Yolcusuz yolların anlamı olmaz
Sustu,sustu... "Al hançeri vur bağrıma ama susma lütfen, cevap ver" dedim... Düşündü, derin bir nefes aldı... "Bunu tekrar duymak istemiyorum! Bir daha asla karşıma çıkma!" dedi ve çekip gitti...
Tutuldu ellerim... Dur dinle sevgilim bile diyemedim... Bir avuç göz yaşı boşandı göz pınarlarımdan...
Gel de kahrolma! Haram oldu dünya bana... Şu başıma gelene bak! Yıkılasın be dünya!
"Ben ne yaptım sana! Aşk değil beni kahreden ayrılık nikahını kıyıp gitmen... Gitme ne olursun! Gideceksen vur da öyle git! Sen gidince kimi sarsın ellerim! Ben sadece sana aidim... Ne olur hor görme garibi!"
Yaşlı gözlerle bırakma beni
Günah mıdır seni pek çok sevmek? (Yaşlı Gözlerle)
Dün neler söylerdin bak bugün caydın
Böyle mi yapardın sevmiş olsaydın
Sana ben tapardım benim olsaydın
Seni nerden gördüm görmez olsaydım (Yüreğimde yara var)
Ama dinlemedi beni ciğerparem... Arkasına bakmadan gitti de gitti... Dil yarası en acı yara imiş... Acı göz yaşlarım o günden sonra hiç dinmedi... Gurbette gibiydim... Onsuz bu hayatın anlamı olmazdı... "Batan güneş beni de al" diye haykırıyordum.... Avareyim artık bu şehrin gecelerinde... Derbeder oldum... Yuvasız kuşlar gibi, rüzgarın önündeki bir yaprak gibi savruldum... Döndüm durdum aynı caddelerde... Dokunmayın bana!
Ufka uzanan yolu sana gelen yol sanıp
Kendime güldüğümü nerden bileceksin
Dün buzdan bir dağ iken hayaline aldanıp
Birden çözüldüğümü nerden bileceksin!
Vazgeç gönlüm bu aşktan diyordu aklım.. Ama kifayetsiz kalıyordu bu düşünceler ona olan sevgimin yanında... Bir sabahçı kahvesinde sabaha karşı gözlerimi açtım.. Bu benim son sabahım olmalıydı..."Yeter artık batsın bu dünya!" diye haykırdım!
Yılların arkasında biçare kaldığımı
Felekten neş'e diye dertleri çaldığımı
Şu koskoca alemden yalnızlık aldığımı
Nihayet öldüğümü nerden bileceksin!
Ömrümce hep bekledim
Sanırım yetti kader
Güldür beni ne olur
Göz yaşım bitti kader
Saçıma düştü aklar
Gönlümde yalnızlıklar
Güldür beni ne olur
Canıma yetti kadeR
"Durdurun dünyayı! Yaşamak istemiyorum! Batsın bu dünya!" diye isyan ettim , sarhoşun biriydim artık... Huzurum kalmadı... İnsan sevince neler de yapıyor Ya Rabbim! Tövbe ettim Sana! Tövbekar oldum!... Ben topraktan bir canım... Hatasız kul olmaz... Affet beni!
Tanrım nasıl sevdim! Bu aşkın ızdırap çemberinden kurtulmak için bir teselli ver Ya Rabbim! Muhtaç etme beni sevgiden anlamayan insanlara! Yalnız sana sığınıyorum Kadir Mevlam... Unutmak istiyorum...
Allah bizimledir Allah bizle
Allah tek ümittir ümitsize
Mutlaka çare var çaresize (Allah bizimledir)
...
Üzerinden tam bir yıl geçti acılarla kucaklaşmamın... Geçen yıl bu zamanlar seninle birlikte aynı havayı soluyorduk... Şimdi ise sen nerdesin ben nerdeyim...
...
Gelin mi oluyorsun ey sevdiğim? Sen de benim gibi sevebilseydin ...
Bildiğim gerçekler yalana döndü
Tüm ümitlerimi aldı götürdü
O benim hayatım benim ömrümdü... (Allah'ım Sen bilirsin)
Sen mutlusun ben perişan
Yıkılmazdım sevmiş olsan
Unuturdum belki seni
Senin gibi kalpsiz olsam (Sen mutlusun)
...
Şimdi acaba nerde diye de düşünmüyor değilim... Yorgun bedenimle sevdalı gözlerimle seni arıyorum Ayşen... Sendin beni hayata bağlayan... Senin gibisini bulamadım ki...
Neredesin ey sevgilim! Gücün yeterse dön bana! Asla ama asla seni unutmadım... Hâlâ bir ümit şarkısı mırıldanıyor yüreğim...
...
Unutma ki güzelim yıldızlar da kayar durmaz yerinde... Kalmaz bu dünya sana da bana da... Sakın düşme benim gibi, çok acı çekersin...Yolun açık olsun, dertler benim, çile benim mutluluk senin olsun! Güle güle sevdiğim!
Sallanır eller mendiller
Gidenlere kalanlara
Sabır ver Allah'ım sabır
Benim gibi kalanlara
Benim gibi yananlara
Yarınımdan ümitsiz yaşıyorum özlemle
Bazen umutlanırım içimdeki gizlerle
Duygularım dile geldi bana isyan ediyor
Sabır ver Allah'ım sabır sabra mec'al yetmiyor... (Eller Mendiller)
...
Ne kadar acı çeksem de hâlâ dünya dönüyor... Değişmem gerek... Alıştım artık bu hayata, sigarayı bıraktım... Kurtuldum sana olan tutkumdan... Senden geriye sadece hatıraların kaldı... Hatıran yeter be güzelim! Sanma sana dönerim!
Bırak bu sevgimiz tertemiz kalsın
Sen benim gönlümde kanayan yarasın
Bir gün gelir belki beni ararsın
Gelip de yüzüme nasıl bakarsın??
Bir avuç göz yaşı bir tek zararım
Döktüğüm yaşlara hâlâ yanarım
Şimdi eskisinden çok bahtiyarım
Aşkınla yıkıldım öldüm mü sandın? (Bir Avuç Göz yaşı)
...
Karşılaştığım insanlarla yeni bir ilişkiye başlamak niye? Hepsi hayırsız, hepsi sana benziyor, yeniden aynı acıları çekmeyi kim ister?Haklı değil miyim?
Elveda mutluluklar elveda tüm umutlar
Elveda ey gençliğim elveda geleceğim...
Dönebilsem en başa,dönebilsem geriye... Ah bir çocuk olsaydım... Yapmazdım aynı hataları... Düşmezdim aynı tuzaklara... Çekmezdim hasret sancılarını...
Aydınlık dünyamı karanlık edenin
Bir tek kelime etmeden gidenin
Böyle bir aşkın böyle bir sevginin
Canına okuyacağım...