Kavak Yelleri - Kavakyelleri.org

Tam Versiyon: 9. sınıf edebiyat ödevi lütfen yardım ediiin !!!!
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2 3 4 5
ya arkadaşlar noluur yardım edin 9. sınıf edebiyat kitabı sf 29 daki 3-4-5. soruları yada en azından 1 tanesini yapan varsa yazsın cevapları noluuuur o soruların tek kelimesini anladıysam arap olıyım yaaa
bugün içerisinde yazmam gerek
yardım ederseniz seviniriim Crap
konuyu verirmisin bası kitaplar farklı oluyo
iyide hangisi???????
coşku ve heyecanı dile getiren metinler ( şiir) ünitesi
sf 29 daki 3. soru : bir nim neşe say bu cihanın baharını/ bir sagar-ı keşideye tut lalezarını ve şevk-ı tamam ve'de-i ferdayı dinlemez dizelerinde dönemin hangi özellikleri yansıtılmıştır
4. soru: "yarin dudağından getirilmiş/ bir katrealevdir bu karanfil " ve " ve benzememesi / bir motörlü kıtanın bir karanfile" dizelerinden yola çıkarak 2 farklı sanat anlayışını yansıtan karanfil adlı şiirlerin yazıldıkların dönemin sanat anlayışlarıyla ilgili neler söylenebilir
5. soru: a) daha önce belirlediğiniz zihniyet özelliklerine göre şairlerin dönemlerindeki kültür ve sanat hayatı ile ilgili neler söylenebilir
b) farklı şiir geleneklerine ait olan bu 4 şiirin ait oldukları geleneklerle ilgili hangi sonuçlara ulaşılabilir?
lütfen bana birazcık olsun yardım edebilirsen çok sevinirim Icon_smile
agreeable_cat demiş kiya arkadaşlar noluur yardım edin 9. sınıf edebiyat kitabı sf 29 daki 3-4-5. soruları yada en azından 1 tanesini yapan varsa yazsın cevapları noluuuur o soruların tek kelimesini anladıysam arap olıyım yaaa
bugün içerisinde yazmam gerek
yardım ederseniz seviniriim Crap

ama cnm sayfa 29 da iki tane soru var:Donlarda

1. şiiierlerden hareketle şiirlerin yazıldıkları dönemin sosyal;siyasive kültürel özelliklerine ulaşılabilir.(D)
aynı dönemde şiir yazan şairler o dönemin geleneğinden aynı ölçüde faydalanırlar(D)
2.sen raksına dalarken için titrer derinden
çiçekle bir sahnede bir beyaz kelebeğin
bizimde kalbimizi kımıldatır yerinden
toprağa diz vuruşu dağ gibi bir zeybeğin.
yukarıdaki şiire göre aşağıdaki cümlede boş bırakılan yeri uygun şekilde tamamlayınız.
yukarıdaki dörtlükte şair sen diyerek batılı sanat anlayışını benimseyen sanat çevrelerini biz diyerek kendi kültürel değerlerimizi benimseyen sanat çevrelerini kastediyor
eeğer bunlardan bahsediyosan cevaplar bunlar olcak umarım anlarsınBiggrin1
evet onlar da var ama onlar ölçme değerlendirme kısmında ben en başraki soruları diyorum etkinliğin altındaki o 5 soruyu
1. soru: ilahi=tasavvuf anlayışı
gazel=divan edebiyatı <<bunlar söyleyişler diğer ikisini bilmiyorum
diğer soruları unuttum
4.sorunun cevabı:
yarin dudağından getirlmiş diye başlayan şiirle ilgili olarak ahmet haşim kendi duygularından bahsetmiştir bu dönemde genel olarak bireysel olan aşk duygularını işleyen şiierler seviliyor
ve benzememesi bir mötörlü kıtanın bir karanfile buda 1940 yılından sonra yazılmıştır şairin bakış açısı dünyaya son derece negatiftir......
5.sorunun b şıkkı:
yunus emre:islamiyetle ilgili
nedim:lale devrinde yaşanan mutluluklar
ahmet haşim:kendi duyguları
orhan veli:ölen insanlar
dierlerini geçen sene yapmıştık ama unuttum ne olduklarını bu kadar yapabildim cnm umarım yapabilirsin dierleriniBiggrin1
çok saolun çok teşekkürler Loveineye
önemli diil yardımcı olduysam ne mutlu banaBiggrin1
Sayfa: 1 2 3 4 5
Referans URL